Ofte stilte spørsmål

Her er noen gjengangere blant rettighetsspørsmål fra elevene. Siden er skammelig mangelfull, men hvis du lurer på noe annet, nøl ikke med å sende en epost til rettighet@elevradet.no

 

Hva er reglene for politisk fravær/ikketellende fravær/skoleadministrativt fravær?

Skoleadministrative gjøremål og organisert studiearbeid (studiedager) etter avtale med faglærer eller rektor skal ikke regnes som fravær. Fravær som skyldes helse- og velferdsgrunner, arbeid som tillitsvalgt, politisk arbeid, hjelpearbeid, lovpålagt oppmøte eller representasjon i arrangement på nasjonalt og internasjonalt nivå, kan kreves ikketellende for inntil 10 skoledager i året. Er du medlem av andre trossamfunn enn Den norske kirka, kan du av disse 10 kreve to fraværsdager knytta opp til religiøse høytider ikketellende. Sjekk forskrift til opplæringsloven § 3-47 for alle detaljer.

 

Kan jeg be om å få ta en ekstra prøve / holde et ekstra foredrag for å bevise min måloppnåelse/kompetanse innenfor et område? Har jeg rett til å ta prøver på nytt når jeg har vært syk?

Du kan alltid be om en ekstra vurderingssituasjon, og mange faglærere vil presentere dette som et alternativ. Du har likevel ingen automatisk rett til en ekstra vurderingssituasjon dersom det finnes godt nok grunnlag for å gi deg karakter i faget, men det er alltid lærerens oppgave å skaffe tilstrekkelig grunnlag for å gi deg vurdering, altså å sørge for at du får mange nok vurderingssituasjoner til å vise kompetanse i faget. Det samme gjelder hvis du har vært syk, læreren skal se til at det finnes grunnlag for vurdering. Se forskrift til opplæringsloven § 3-3.

 

Hvor mange prøver kan jeg ha i løpet av en uke? Per dag? Og hva med innleveringer og framføringer?

Reglene for antall prøver og innlevering per uke/dag finnes i retningslinjene for opplæringen. Per i dag skal du ikke ha mer enn tre prøver i uka, og ikke en prøve og en innlevering på samme dag, hvis du har hatt mindre enn to uker på innleveringen. Heller ikke en prøve og en fremføring på samme dag. 

En kommentar om “Ofte stilte spørsmål

  1. hvis du har en innlevering(muntelig) ganske stor, og du har to prøver dagen etter (store) er det lov?? e går på vgs1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s